Kiderült, hogy hívják a Renault terep-kupét

2018.08.22. 16:46

A BMW X6 nem mai darab, de olyan most fordul elő először, hogy egy tömeggyártó próbálja lemásolni a négyajtós terep-kupé receptjét. Ehhez kellett olyan nevet találni, amely kifejezi a lényeget.

Arkana – ezt találták ki a Renaultnál. A Latin arcanum, azaz titok szóból származtatják, és ahogy a közlemény fogalmaz, ezzel mintegy aláhúzzák a jövőbeli modell egyediségét és különleges magnetizmusát – jelentsen ez bármit is. A lényeg, hogy egész jól hangzó nevet találtak ennek a kockázatos modellnek, amely lényegében új kategóriát teremt a nem-prémium szabadidő-autók között.

A néven kívül azt is jelezte a Renault, hogy a premiert ugyan augusztus 29-én tartják a Moszkvai Nemzetközi Autószalonon, de már abból sem csinálnak titkot, hogy a gyártást 2019-ben tervezik beindítani. Az egyelőre nem egészen világos, hogy ez – mondjuk az indiai Kwid-hez hasonlóan – lokális modell lesz-e, amelyet csak Oroszországban gyártanak és kínálnak majd, vagy más piacokon, esetleg az EU területén is be tervezik mutatni a későbbiekben.