Ennél megdöbbentőbb limuzin pedig nincs

2018.08.23. 06:36

A limuzinépítők mindennel próbálkoztak, hogy feltűnést keltsenek, de manapság már egy tízméteres, bugyirózsaszín-neonzöld csíkos Hummerben sincs semmi meglepő. A Limo-Jet viszont olyasmi, ami után garantáltan leesett állal bámul majd az utca népe. Legalábbis amíg el nem kezdik utánozni.

Az ötlet tulajdonképp kézenfekvő: egy kiszolgált Learjet sugárhajtású repülőgép sárkányszerkezetét építették át szárazföldi használatra. Lényegében csak a szárnyak hiányoznak teljesen, a farokrészt kurtább vízszintes vezérsíkokkal ugyan, de megtartották. Ezen felül hátul masszívan körbeépítették a kerekeket a géptest stílusával harmonizáló burkolatokkal, elöl viszont különálló kerekeket alkalmaztak, így jól érvényesül a Learjet jellegzetes, karcsú orr-része.

A műszaki részletekről egyelőre keveset tudni – a hajtást állítólag valamiféle V8-as motorral oldották meg – de az egyértelmű, hogy a Limo-Jet most már használatra kész. Úgy néz ki, jelenleg befektetőt keresnek az alkotók, akik 2006 óta dolgoztak az elképesztő sztreccslimón, és nem is csodálkoznánk rajta, ha találnának valakit, aki az ötletben lát fantáziát. Repképtelen Learjet sárkány valószínűleg bőven elég akadna fillérekért, ha többet szeretnének készíteni, nincs más feladat, csak elvégezni azt a néhány módosítást, ami itt látható.

Ha valaki kíváncsi, hogy hogyan készült a gép, a projekt facebookján évekre visszamenőleg követheti a készítés fontosabb lépéseit.