A Jaguar tényleg sorozatgyártani fogja a villanyos E-Type-ot

2018.08.24. 14:56

A Jaguar nagyon rákapott az elektromos hajtásra. Az I-Pace-szel már van villanyos szériaautójuk, most pedig azt mondják, bejött a tavaly bemutatott E-Type Zero tanulmány, így sorozatban villanyosítják majd régi sportautóikat. 

A JLR Classic Works jött ki szeptemberben egy restaurált 1968-as E-Type Roadsterrel. Az autóban nem az volt a nagy szó, hogy gyönyörű állapotba hozták, hiszen a Jaguar-Land Rover házi restauráló műhelyétől ez a minimum, az viszont már merész húzás volt, hogy kikapták belőle az eredeti 4,2 literes sorhatos motort és egy 300 lóerős villanymotort raktak helyére, plusz ahhoz egy 40 kWh-s akkumulátort, amivel 270 kilométert tud egy töltéssel. Mindezt úgy, hogy közben kívülről látható jele az átalakításnak nem sok van ledes lámpákon felül. Bent már árulkodó a modernizált műszerfal.

Az a tavalyi példány még csak egy kedvcsináló prototípus volt, és a célközönség kedve megjött, mert most azt mondják a JLR-nél, jöhetnek a sorozatos átépítések. A műhely 2020-ra pörgetné fel ezt az üzletágat, de hogy mennyiért lesz majd a restaurálás alatt az ügyfelek benzines E-Type-jából villanyos, egyelőre nem árulták el.