A Bentley nem készít újabb sportkocsit

2018.08.25. 16:36

Hiába rebesgették korábban, hogy az EXP 10-es tanulmányautóból valóság lehet, most már biztos, hogy nem készül el a Continental GT kistestvére.

2
Fotó: Bentley / Bentley

Ezt maga a vállalat elnöke, Adrian Hallmark árulta el az Autocarnak. Hallmark nem akart arról beszélni, hogy pontosan milyen modelleken dolgoznak, de azt kizárta, hogy újabb sportkocsi készüljön a Bentley-nél. A döntést azzal indokolta, hogy világszinten zsugorodik a sportautó-piac, ráadásul a szegmenst kereső vásárlók átlagéletkora is évről-évre növekedik.

A helyzeten a kínai piacra való belépés sem segített. Ahogy Hallmark fogalmazott: "Elég sok 30-40 éves milliomos van Kínában, de ők nem focisták, tenisz játékosok, vagy énekesek, így ha vesznek is drága autót, inkább SUV-kra vagy limuzinokra költik a pénzüket."

Hallmark több jövőt lát a hibrid és az elektromos autók piacán. Szerinte a Porschénak sikerül betörnie a szegmensbe és ez nekik is utat nyithat az alternatív hajtású autók piacára. "A vásárlóink 37%-a nyitott az elektromos autókra és értik, hogy a városoknak szükségük lesz rájuk, de ennél azért többet szeretnének. Amellett hogy az autójuk környezetkímélő, szeretnék, ha továbbra is jó futóművű, erős, minőségi autókat kapnának az villanyautók hátrányai nélkül." - utalt a Bentley elnöke arra, hogy az elektromos autók terjedésének szép lassan csak a töltőhálózat sűrűsége és maga a töltés gyorsasága szab határt.