Szellemautót vetít a Mercedes új ezüstnyila

2018.08.25. 19:00

A Mercedes-Benz sem maradt ki a Pebble Beach Concours d'Elegance-ból, különleges, a múlt előtt tisztelgő, de a jövőbe mutató koncepció autót mutattak a közönségnek.

mercedes-eq-silver-arrow-6

Az EQ Silver Arrow a Mercedes régi Grand Prix autói előtt tiszteleg, azon belül is az 1937-es Európa bajnokságot megnyerő W125-ösnek állít emléket. Az ezüstnyíl elnevezés egyébként az elődmodellhez, a W25-öhöz fűződik, ami eredetileg fehér színű volt, de mivel egyetlen kilóval túllépték a 750 kilós súlylimitet, így a festést lekaparták az autóról, ami aztán a Mercedes versenyautók védjegye lett.

Az EQ Silver Arrow karbon kasznija persze már gyárilag ezüst fényezést kapott, de megjelenésében igyekszik hasonlítani a legendás elődre. A szivar formájú autón vannak azért modernebb versenyautókra utaló részeltek is. Ilyen a hátsó cápauszony, az aktív aerodinamikai elemek és a diffúzor.

Az EQ Silver Arrow nyilvánvalóan csak egy látványos bemutató jármű a tehetős közönség számára, de a Mercedes szerint van benne egy 750 lóerős elektromotor is. Az energiát egy 80 kWh-s akkumulátor-pakk biztosítja, amivel akár 400 kilométert is megtehet az autó.

A Mercedes belerakott az autóba néhány jövőbe mutató érdekességet is. A kormány mögött egy széles, vetített kijelzőt telepítettek, ahol nem csak a navigáció utasításait, de versenypályán akár szellemautót is vetíthet a sofőr maga elé, akár a számítógépes játékokban.