Máris készül a 9-es BMW?

2018.08.26. 08:45

Úgy tűnt, a BMW a 8-as sorozattal elérte a kínálat elméleti plafonját, most mégis a paletta bővítését rebesgetik. Túl sok ötlete van a BMW-nek, jöhet a 9-es sorozat.

P90306593 highRes the-all-new-bmw-8-se

A BMW az új nyolcassal nem csak leváltotta a korábbi hatos sorozatot, de feljebb is pozicionálta a modellt, hogy méltó vetélytársa lehessen az olyan drágább GT-knek, luxuskupéknak, mint a Mercedes S-Osztály kupé változata vagy a Bentley Continental GT. Úgy tűnt, hogy a márka nem terjeszkedik tovább felfelé, de most a BMW dizájnfőnöke félreérthetetlen utalást tett az Autocarnak arra, hogy készülnek valami még exkluzívabb modellel.

"Maradjunk annyiban, hogy nem álltunk meg a 8-as sorozatnál." - mondta Adrian van Hooydonk arra a kérdésre, hogy lesz-e BMW 9-es. "Az a munkánk, hogy sokkal több ötletünk legyen, mint amennyit meg tud valósítani a gyártó, fordítva elég rossz lenne a helyzetünk. Én és a csapatunk már 2021-re, sőt 2030-ba tekint. Sok ötletünk van."

Hooydonk utalást tett arra is, hogy a BMW villanyautó brandjének bővülése miatt döntöttek úgy, hogy a hagyományos autóikat még inkább a luxus kategória felé tolják el. Ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen úgy kell kitalálni az új típust, hogy ne vegyen el vásárlókat a Rolls-Royce-tól, de méltó vetélytársa legyen a Mercedes-Maybach S-Osztálynak. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a 8-asból nem csak kabrió, de 4 ajtós kupé változat is készülőben van. Persze, nem kizárt, hogy ez utóbbit nevezik majd 9-esnek.