Mégis marad a tőzsdén a Tesla

2018.08.26. 15:10

Vége a hetek óta tartó bizonytalanságnak, egy időre megnyugodhatnak a Tesla-részvényesek: mégsem vonul ki a tőzsdéről a vállalat. Elon Musk jelentette a hírt, hogy elállnak a szándéktól.

2018-07-12T083145Z 1688144928 RC19C1AC6870 RTRMADP 3 USA-TRADE-C

Elon Musk körül valami nagyon nincs rendben. A Tesla, a SpaceX és még pár kisebb vállalat vezetője egy mentőbúvár légből kapott lepedofilozásával kezdte nyári menetelését a médiában, volt aztán, hogy egy konteós tweetben támadta a sajtót, amiért az sokat ír a Teslákat érintő balesetekről, augusztusban pedig a semmiből, egy rövid tweetben felvetette, hogy privát céget csinálna a Teslából és kivezetné a tőzsdéről. Ezzel egy időben amúgy arról is beszélt, hogy alvásproblémák miatt gyógyszert szed, ami aligha növelte a befektetők bizalmát a káoszban.

Gazdasági szakértők már azt mondogatták, hogy ezzel a fajta kommunikációval Musk csak viccet csinál a tőzsdéből és a legjobb, ha tényleg kivonul a Tesla, erre most bejelentette, hogy vissza az egész, mégis maradnak. Musk azt mondja, átbeszélték a dolgot nagy- és kis részvényesekkel, szakértőkkel és arra jutottak, jobb, ha maradnak a részvénypiacon, de egy átbeszélésnél valószínű sokkal összetettebb a téma. Nem tudni például, mennyire játszott szerepet a döntésben, hogy a cég körül feltűnt szaúdi alapkezelő végül nem a Teslába, hanem egy másik villanyautós cégbe, a Lucid Motors-ba fektet dollármilliárdos nagyságrendben.