Szupergyors töltőn dolgozik a General Motors

2018.09.02. 08:47

Az elektromos autók elterjedésének egyik fő problémája a lassú újratöltés, de úgy néz ki a General Motors lassan a végére járhat az ügynek.

IMG 5694
Fotó: Tóth Zoltán / Totalcar

A Bloomberg értesülései szerint az amerikai óriásvállalat a Delta Americasszal együttműködve olyan töltőn dolgozik, ami 290 kilométernyi hatótávot kevesebb mint 10 perc alatt töltene az autóba. Összehasonlításképpen a még mindig fejlesztés alatt álló, de elméleti szinten leggyorsabb szériagyártású töltő a Porsche Taycanhoz jár majd, amibe az ígéretek szerint 4 percenként töltődik majd 100 kilométernyi hatótáv.

Az egyelőre nem derült ki, hogy mikorra fejezhetik be a fejlesztést, de ha a Chevrolet Boltot és egy átlagos modellciklust nézünk, akkor aligha lehet 2020 előtt bármi is a dologból. Ez egybevág a General Motors hosszútávú terveivel is, miszerint a konszern 2023-ra 20, villámtöltésre is képes villanyautót szeretne piacra dobni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.