A Honda elrontja a sportkocsid, ha fizetsz

2018.09.05. 07:44

A Honda egyik legizgalmasabb terméke az S660, egy mini-sportkocsi 64 lóerős turbós középmotorral. És most bárki, akinek van, csináltathat a sajátjából ilyen rémséget, ha hajlandó megfizetni az árát.

Az S660-ast nem igazán érintette meg a Honda belső dizájn-forradalma, amely az előző Civic generáció, a HR-V vagy az aktuális Jazz formáját alakította, azokét a modellekét, amelyek látványa önmagában sokakat menekülésre késztetett. Igaz, a formaterv nem valami érdekes, de a középmotoros roadster koncepciója elég vonzó, hogy ezt feledtesse. Ám a Honda mindenre tud orvosságot, most például bemutatták a Neo Classic nevű készletet, amellyel a kis sportkocsi orrára nagy kerek lámpák kerülhetnek, a hátuljára pedig oda nem illő lámpák és kupékat idéző tetőkeret-szerüség.

Elvileg ezekkel tudják felidézni a szellemi elődök, az S360 és az S600 emlékét, amelyeken tényleg kerek lámpák voltak – naná, akkoriban nem is nagyon létezett másféle – a valóság viszont az, hogy a beavatkozással teljesen idegen stíluselemek kerülnek az S660-asra. A végeredmény inkább emlékeztet rossz tréfára, mint komolyan vehető ajánlatra, bár nem biztos, hogy a manga-szemek hazájában nem akad majd néhány potenciális vásárló.

Tőlük egyébként 1 296 000 jent – olyan 3,3 millió forintot kérnek, na nem az egész autóért, csak az átalakításért. Az egészben az az érdekes, hogy az alapos átalakítás ugyanennyi erővel javíthatna is az összképen.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.