A Honda elrontja a sportkocsid, ha fizetsz

2018.09.05. 07:44

A Honda egyik legizgalmasabb terméke az S660, egy mini-sportkocsi 64 lóerős turbós középmotorral. És most bárki, akinek van, csináltathat a sajátjából ilyen rémséget, ha hajlandó megfizetni az árát.

Az S660-ast nem igazán érintette meg a Honda belső dizájn-forradalma, amely az előző Civic generáció, a HR-V vagy az aktuális Jazz formáját alakította, azokét a modellekét, amelyek látványa önmagában sokakat menekülésre késztetett. Igaz, a formaterv nem valami érdekes, de a középmotoros roadster koncepciója elég vonzó, hogy ezt feledtesse. Ám a Honda mindenre tud orvosságot, most például bemutatták a Neo Classic nevű készletet, amellyel a kis sportkocsi orrára nagy kerek lámpák kerülhetnek, a hátuljára pedig oda nem illő lámpák és kupékat idéző tetőkeret-szerüség.

Elvileg ezekkel tudják felidézni a szellemi elődök, az S360 és az S600 emlékét, amelyeken tényleg kerek lámpák voltak – naná, akkoriban nem is nagyon létezett másféle – a valóság viszont az, hogy a beavatkozással teljesen idegen stíluselemek kerülnek az S660-asra. A végeredmény inkább emlékeztet rossz tréfára, mint komolyan vehető ajánlatra, bár nem biztos, hogy a manga-szemek hazájában nem akad majd néhány potenciális vásárló.

Tőlük egyébként 1 296 000 jent – olyan 3,3 millió forintot kérnek, na nem az egész autóért, csak az átalakításért. Az egészben az az érdekes, hogy az alapos átalakítás ugyanennyi erővel javíthatna is az összképen.