2018.09.13. 11:23

A C5 Aircross Hybridet egyelőre tanulmányautóként mutatják be a Párizsi Autószalonon, de ránézésre akár szériamodell is lehetne. És az az érzésünk, lesz is hamarosan.

A festéstől eltekintve nincs érdemi különbség a hibrid, és a szériagyártású, hagyományos hajtásrendszerű C5 Aircross között, és a festés sem különösebben eredeti a fehér-zöld, itt-ott csíkokkal tarkított mintázat a plug-in hybrid felirattal aligha hagy majd mély nyomot bárkiben. Tulajdonképp az sem szükségszerű, hogy a kiállított autóban valóban hibrid hajtásrendszer legyen – ezzel persze nem vonjuk kétségbe, hogy van – a lényeg, hogy a Citroën az idei Párizsi Autószalonon jelzi, készen áll a váltásra.

A hajtás konkrét megoldásairól egyelőre nem is árultak el sokat, csak annyi derült ki, hogy az összteljesítménye 224 lóerő, egy töltéssel ötven kilométert tehet meg, az autó tisztán elektromos üzemben 130 km/h-val képes haladni, és az akkumulátor feltöltése akár két óra alatt is megtörténhet.

Hogy mikor mutathatják be a szériagyártásra is alkalmas változatot, azt egyelőre nem tudjuk, csak annyi biztos, hogy a cégvezetés megígérte, 2023-ra a választék 80%-ából készítenek hibrid vagy elektromos változatot, 2025-re pedig 100%-ra növelik ezt az arányt.