Kiszivárogtak az új DS 3 fotói

2018.09.13. 13:59

Alaposan megváltozik a DS alapmodell karaktere, de az is látszik, hogy a tervezők igyekeztek megtartani valamit az elődmodell karakteréből. Íme a végeredmény, amelyről egyelőre megjósolhatatlan, hogy hatalmas siker lesz-e, vagy bődületes bukás.

Annak idején a Citroën DS3 vélhetően a Mini mintájára készült - túl sok a hasonlóság, hogy véletlennek higgyük, és legalább ugyanilyen valószínű, hogy a DS 3 Crossback alapötletét a Nissan Juke adta. Az arányai és a jellege legalábbis hasonló, és ugyanúgy borít fel minden létező esztétikai normát. Épp a Juke a kiváló példa rá, hogy egy ilyen ötlet mennyire jól működhet – a Nissan modellje stabilan százezer példány körül fogyott 2011 óta csak Európában, és még tavaly, a modellciklusa vége felé is 91 ezret vásároltak belőle – de a fura forma messze nem garancia a sikerre. Ahogy azt a Pontiac Aztek esete bizonyítja, a furcsaság hozhat bukást is, ha rosszul tálalják.

Műszaki szempontból egyetlen komolyabb újdonság várható, az elektromos hajtású E-Tense változat bemutatása, amely a képek alapján a kezdetektől elérhető lesz. Egyébként a DS 3 Crossback a Peugeot csoport szabvány műszaki megoldásaira épül majd. A platform és a motorok évek óta ismertek, legfeljebb a hangolásuk lehet egyedi, ám ez eddig sem akadályozta a Peugeot, Citroën és DS modellek sikeres szereplését.