Még egy meglepetésautó a Kiától

2018.09.15. 07:46

Olyan, mintha a Hyundai-csoportnál valaki túlterhelte volna a rendszert családi autók tervrajzaival, és a koreaiaknak nem volna más választásuk, mint mindegyikből terméket készíteni. Más magyarázat nemigen létezik a Kia K3 GT létezésére: ez a modell a Ceed és a Forte rokona, de mindkettőtől különbözik, elsősorban a hátsó rész kialakításában.

Itt nem a Proceed furcsa, félig kombi, félig hatchback karakterével találkozunk, sokkal inkább olyan, mintha a Hyundai i30 Fastbackből is készült volna egy Kia változat, amelyet csak Dél-Koreában forgalmaz majd a gyártó. Ráadásul a ferdehátú formához itt sportos körítés tartozik: a GT jelzés ezúttal az 1,6 literes, 204 lóerős turbómotort és a hozzá kapcsolt hétfokozatú, dupla kuplungos váltót takarja, amely kifejezetten sportos dinamikával ruházza fel a típust.

Egyelőre nem tudni, hogy hová vezet a Hyundai és a Kia formai kísérletezése, de nem lepődnénk meg rajta, ha kiderülne, hogy az egyik ilyen forma jobban működik a többinél, ami végső soron előnyt hozhat a cégnek. Ám az sem kizárt, hogy egyik sem működik majd, és a koreaiak is visszatérnek a biztos, de unalmas Golf-recepthez.