Amorf guruló nappalit mutatott a BMW

2018.09.16. 10:23

Már május óta tart a BMW következő villanyautójának az Vision iNextnek a felvezetőkampánya, most azonban végre minden szögéből láthatjuk, hogy fest a tanulmányautó.

5e6c3a4a-bmw-vision-inext-026

A BMW Vision iNext első benyomásra egy nyúlánkabb i3-asra hasonlít, de részleteiben azért szembetűnő, hogy egy teljesen új irányzatról van szó. Összefolytak az első hűtőrácsot imitáló vesék, és ez a forma visszaköszön az autó egybefüggő oldalablakán is.

Bár a hátsó lámpák emlékeztetnek némileg a Z8-asra, összességében olyan az iNext, amit még nem nagyon láthattunk a BMW-től. Persze, ugyanezt gondoltuk, az i3-as és az i8-as koncepcióváltozatának bemutatásakor is, így nem kizárt, hogy az iNext-hez nagyon hasonló formai megoldásokra számíthatunk majd a következő évtizedben a BMW villanyautóinál.

Konkrét műszaki részleteket nem árultak el az Vision iNextről, az viszont egyértelmű, hogy az iNext nem csak elektromos hajtású lesz, hanem minden korábbinál nagyobb hangsúlyt kaptak az önvezető képességek is. Ezt tükrözi a beltér is, ami inkább egy letisztult nappalira hasonlít, mintsem hagyományos autóra. Az efféle megoldások persze nem állnak messze a tanulmányautóktól, de jelzésértékű, hogy a kormány mérete egészen kicsire csökkent, a műszerfalat pedig két nagy, vetített kijelző uralja.

A Vision iNext szériaérett változatát továbbra is 2021-re ígéri a gyártó, és változatlanul a BMW dingolfingi gyárában tervezik az összeszerelést.