Jönnek a hibrid Land Rover Defenderek

2018.09.17. 06:07

A pletykák szerint rögtön három modell is épülhet az új terepjáró alapjaira.

LR Defender 001a

Az Autocar értesülései szerint a 2019-re ígért új Defenderből egy egész modellcsaládot tervez készíteni a Land Rover. A hírek szerint a korábbiakhoz hasonlóan kétfajta tengelytáv közül választhatnak majd a vásárlók és egy pickup változatra is számíthatunk, ami a Mercedes-Benz X-Osztállyal veheti majd fel a versenyt. Emellett a Defenderből puritán munkagépek mellett minden jóval felszerelt luxusváltozatok is készülnek majd.

Az már biztos, hogy az új Defender a Jaguar-Land Rover konszern teljesen alumínium MLA platformjára épül majd, így a régi létraalváznak búcsút inthetünk, de a márka szerint továbbra is kiváló terepképességű lesz az autó. V8-as változatra se számíthatunk, helyette egy új, hathengeres benzinmotor alkotja majd a kínálat gerincét, amit különböző teljesítményszintekkel választhatnak majd a leendő vásárlók.

A legnagyobb újdonság azonban az enyhe- és a plug-in hibrid változatok lesznek négyhengeres benzinmotorokkal. A pontosabb paraméterekkel egyelőre adós a gyártó, de a következő hónapokban minden bizonnyal egyre több részletet tudhatunk majd meg az új Defenderről.