Stílusos autót készül bemutatni a Peugeot

2018.09.17. 13:29

Nem meglepő, hogy a francia autógyártók rendesen felkészülnek a Párizsi Autószalonra. A Peugeot az idén falrengető újdonságot nem hoz, de épp ezért terveztek egy formatanulmányt, amely a márka egy lehetséges fejlesztési irányát mutatja.

Eddig egy részletfotó, illetve a főbb vonalakat megmutató árnyékos kép látott napvilágot, ami épp arra elegendő, hogy valamiféle elképzelésünk legyen, mit is készítettek a Peugeot formatervezői. Úgy néz ki, valamiféle retró-kupéról van szó, amely a valaha volt egyik legformásabb Peugeot, az 504 Coupé arányait és jellegzetes részleteit idézi fel, napjaink stílusában tálalva. Ez már csak azért is meglepő, mert a PSA-nál eddig igyekeztek elkerülni a retrót: annak idején a Citroën DS3 kapcsán egész reklámkampányt építettek rá, hogy a cég nem melegít fel régi ötleteket, de úgy látszik, időközben ezen is változtattak.

Az persze még nem biztos, hogy a meredek szélvédőkeret, a cápaorr és a szögletes sziluett sorozatgyártmányokon is felbukkanhat a jövőben, de így is nagy lépés ez a múltidéző formák teljes elutasítása felől indulva. Az sem látszik lehetetlennek, hogy a későbbiekben egy ilyen kupét gyártásba küldjenek, bár erre valószínűleg csak azután kerülhetne sor, miután a PSA nyakán jelenleg még koloncként lógó Opelt sikerül legalább önfenntartóvá, vagy jobb esetben nyereségessé tenni, amire alighanem kell még várni néhány évet.