Minibig: nem vicc a kétéltű lakókocsi

2018.09.22. 07:51

Egy hasonló német szerkezetről nemrég írtunk – nos, a Minibig nagyon más filozófia szerint készült. Ezt nem kell ML osztályú Mercedesszel húzni, de nem is tekinthető teljes értékű lakótérnek. Viszont pont ettől érezzük sokkal életrevalóbbnak, mint méregdrága és hatalmas Departure One-t.

Pedig az alapötlet ugyanaz: építeni valamit, ami jól úszik, tenni alá néhány kereket, bele ágyat, mosogatót, meg ami a lakhatáshoz még kell, és kinevezni lakókocsinak. Csakhogy a japán Minibigben nyoma sincs a német megalomániának, és az ára is csak negyedannyi. A narancssárga-szürke készülék egyik legnagyobb erénye, hogy kedves jelenség: a 4,39 méter hosszú, 1,64 méter széles és 1,93 méter magas kétkerekű kerek formájából az egyszerű ladik-test sem lóg ki, ha nem lógna a hátulján a csónakmotor, nem is feltételeznénk, hogy vízen is elboldogul.

Hivatalosan egyébként három személyes a Minibig, bár a képek láttán azt mondanánk, inkább két személynek lehet kényelmes. Ahogy a gyári videón is látszik, igazán horgászcsónakként válhat be hosszabb kirándulások során, nyugtalanabb vízre aligha való, viszont a 2,46 millió jenes, azaz csaknem pontosan 6 millió forintos árával nem sokkal drágább egy átlag lakókocsinál.