Mobil csillagvizsgálót csináltak a Navarából

2018.09.23. 10:03

Egy extrém szűk piacot, a tehetős hobbicsillagászokat célozta be a Nissan egy új tanulmánya. A Navara Dark Sky mobil csillagvizsgáló lehet a fényszennyezés elől menekülő városi amatőr csillagászok nagy reménye.

A Nissan dizájnrészlege az Európai Űrügynökséggel fogott össze új tanulmányához. A Dark Sky alapja egy sima 190 lovas, biturbós dízel Navara, ehhez csatlakozik a mobil csillagvizsgáló, ami lényegében egy zárt utánfutó egy 40 centis tükörrel szerelt PlaneWave csillagászati távcsővel a hasában. Van ott még egy nagy adag akkupakk, amihez jól jött a Nissan villanyautós ága, kell ugyanis teljesítmény a távcső hűtésére, meg hogy a megfigyelő állomás a semmi a közepén is tényleg mobil legyen a motoros kalibrálástól a mindenféle kiegészítő rendszerekig.

Hogy lesz-e kapható széria a Navara Dark Sky-ból, egyelőre nem tiszta, ahogy az sem, mennyit lehet majd elkérni érte.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.