Fotókon az új amerikai elnöki limuzin

2018.09.24. 12:59

A lényeg persze nem változott semmit: a világ egyik legbiztonságosabb, akna- és golyóálló járművét készítik el az elnök számára, teherautó-alvázra, az aktuális Cadillac csúcsmodell formavilágát idéző burkolattal. Donald Trump eddig a Barack Obama beiktatására készített, Beast, azaz Szörnyeteg becenevű autót használta, mostanra azonban átülhetett a neki tervezett gépbe, amelyet különösebb ceremónia nélkül vett használatba a napokban.

A forma most nem idézi hűen egyik aktuális Cadillacet sem, inkább azt mondanánk, illeszkedik a márkaarculathoz. Az aktuális csúcsmodellen, a CT6-on használtra sem a hűtőrács, sem a lámpák nem hasonlítanak igazán, de a Cadillac-jelleg azért egészen egyértelmű. A műszaki részletek persze titkosak, de úgy tudjuk, a műszaki alapok a GMC Topkick teherautóból érkeztek: a motort, az alvázat és a futóművet is onnan emelték át, hogy elbírja a páncélozott karosszériát. Még annyit tudunk biztosan, hogy megmaradt a három üléssoros elrendezés: a sofőrön és a védett személyeken kívül külön, háromszemélyes üléssort kapnak a testőrök.

Valószínű, hogy a későbbiekben már ezt az újabb Beast változatot használja majd az amerikai elnök, sőt, azon sem csodálkoznánk, ha a következő elnökválasztást is túlélné, hiszen elődje kilenc és fél évet állt szolgálatban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.