Hétszáz lóerős terepjárót, valaki?

2018.09.25. 17:49

A Rezvani Tank eleve elég extrém jószág, bár ez leginkább a külsőségeire vonatkozik. Amennyire tudni lehet, a bő negyedmillió dolláros terepjáró elég olcsó Chrysler technikára épül, amit nagyon ügyesen csomagoltak. Az eddig ismert, durván ötszáz lóerős Military Edition mellé most bemutatták az X-et is, amelybe viszont a Dodge kompresszoros, 717 lóerős Hellcat motorja kerül.

Azt ugyan nem egyszerű megállapítani, hogy a Tank X sofőrje mihez kezd majd ekkora teljesítménnyel, mert a magas, és a magasságához képest keskeny, merev tengelyes futóművön és ballonos terepgumikon támaszkodó autó fele ekkora teljesítmény átvitelére is alkalmatlannak látszik. Ezen ráadásul csak súlyosbítani lehet: az extrém terep-csomaggal a hasmagasság tovább növelhető vagy 15 centivel.

Az autó belseje viszont egyértelműen minőségibb, mint mondjuk egy hasonló hajtásrendszerű Grand Cherokee Trackhawké, legalábbis a képek erre utalnak. Az X árát egyelőre nem tudjuk: a Tank alapára 259 ezer dollár, de az erősebb motor nyilván feláras lesz, ahogy a bőrülés-garnitúra, az éjjellátó berendezés és az automatikusan nyíló fellépők is. Azt egyelőre nem tudni, hogy a drámai külsejű terepjáróért mennyire tolonganak majd az érdeklődők ilyen áron, de megrendeléseket már felvesz a Rezvani.