Idióta rekordban most a Škoda a legerősebb

2018.09.25. 06:16

Két szuperképzett ember kellett hozzá, és egy gyors autó, de megcsinálták: van ember, aki röptében elkapja a nyílvesszőt egy Škodából, és ezt már a Guinness Rekordok Könyve is hitelesítette.

A produkció persze nem jöhetett volna létre a Škoda nélkül, amely Ausztriában ezzel igyekszik felhívni a figyelmet a Škoda Octavia RS létezésére. Olyan autó kell ugyanis a mutatványhoz, amely a 215 km/h-val száguldó nyílvesszővel tarthatja a lépést, és az RS 245 Combi tudja ezt. Többet is, a végsebessége 230 km/h, és akár 6,7 másodperc alatt elérheti a százas tempót, így alkalmas volt rá, hogy a rekord eszköze legyen.

A mutatvány, amelyet a Zeltwegi Légibázison hajtottak végre, abból állt, hogy Markus Haas, aki ismert osztrák küzdősport-edző, elkapja a nyílvesszőt, amelyet az osztrák íjász olimpikon, Laurence Baldauff lőtt ki. Ehhez tökéletes összhang kell: még akkor is, ha az autó és a nyílvessző sebessége megegyezik – ezt nyilván nem elsőre sikerült eltalálni – a nyíl ballisztikus pályája miatt akkor is csak egy kb. fél másodperces időablak állt rendelkezésre az elfogására az autó tetőablakából.

A klip tanúsága szerint összejött a dolog, bár nehéz elhinni, hogy lesz olyan élő ember Ausztriában, akit ezzel meg lehet győzni arról, hogy Škoda sportkombit vásároljon.