12 perc alatt tölt majd 80 százalékra az e-Tron GT

2018.09.28. 13:40

2020-ban jön a villanyos Audi, ami már bírja majd a 350 kW-os töltést. Ez lesz a nemrég bemutatott e-Tron testvére, a GT, aminek akksiját így 12 perc alatt lehet majd 80 százalékra tölteni, szemben az ugyanekkora kapacitású e-Tronéval, aminek 30 perc kell. 

crhn

Az Audi bő egy hete mutatta be első széria villanyautóját, az I-Pace és a Model-X kategóriájába lőtt e-Tron SUV-t. Az újdonság 400 kilométeres hatótávot tud, ehhez egy 95 kWh-s, padlóba épített Li-ion akkucsomagja van, ami 36 alumínium-tokozású, egyenként 12 cellás modulból áll. Az Audi vezető termékmenedzsere, Johannes Eckstein szerint ez a technológia még nem alkalmas 350 kW-os töltés kezelésére, de amit a GT kap, már bírni fogja. Azaz a két éven belül érkező újdonság hiába bír majd ugyanakkora akkumulátor-kapacitással, a 350 kW-os töltéssel az e-Tron 30 percével szemben 12 perc alatt lehet majd leggyorsabban 80 százaléka tölteni. 

nt

Hiába bírja viszont az e-Tron GT a szupergyors töltést, ha nincs hozzá elég erős töltő. Ez már az Ionity dolga lesz, ők építik a hálózatot, ahol lesz lehetőség 350 kW-os töltésre is. A céget a VW-csoport, a Daimler, a BMW és a Ford közösen alapították, és az a céljuk vele, hogy teleszórja Európát gyorstöltős villanykutakkal, mire ezeknek a márkáknak számottevő villanyautós kínálatuk lesz. Az Ionity tervei szerint 2020-ra már 400 gyorstöltőjük lesz a kontinensen.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.