A Jaguar előbb összehozza a villanyos márkakupát, mint a Tesla

2018.09.28. 12:31

Még idén decemberben, a Formula-E szaúdi szezonnyitójának betétfutamaként elindul a Jaguar saját márkabajnoksága. Egyen I-Pace-ek kergetik majd egymást az eTrophy-ban. Már egy silverstone-i tesztet is letudott a széria.

A Jaguar ugyan csak idén szállt be a széria villanyautók piacára, egy ideje már jelen van a villanyos formulaautós bajnokságban, a Formula-E-ben. Állítólag részben az ott szerzett tapasztalatokra is építve csinálták meg első utcai villanyautójukat, az I-Pace-t, aminek már a bemutatóján nagyon bizonygatták, hogy használható pályázásra. Ez ugye, amit a Teslák hírhedten nehezen viselnek, talán nem véletlen, hogy egyelőre a Tesla régóta belengetett, jövőre ígért saját márkakupája körül is nagy a csend. Nem úgy az első hivatalos tesztjét épp megtartó eTrophy körül, azaz most már szinte biztos, hogy a briteknek előbb lesz pályabajnokságuk, mint Muskéknak.

Az I-Pace eTrophy a Formula-E 2018-19-es szezonját követi majd végig, mint betétszéria. Harmincperces futamokból áll majd, a mezőnyt pedig a tervek szerint húsz autó adja majd, amit a Jaguartól bérelnek a csapatok. Nagy módosításról nem hallani azon túl, hogy természetesen kapnak az I-Pace-ek egy FIA-szabvány bukókeretet. A már bejelentett versenyzőknek tartották ezt a silverstone-i tesztet, amiről a képeket kiadta a Jaguar. Nagy nevekről még nem jött hír, gyanús, hogy a mezőny java gazdag hobbistákból áll majd.