Az új cél utcai sportkocsival az 500 km/h

2018.09.28. 06:19

A Bugattinál már nem kergetik a sebességi világrekordot, és a Koenigsegg Agera RS 447 km/h-val csaknem egy éve az első, de még akad, aki úgy véli, van hova gyorsulni az utcai sportkocsiknak.

A Hennessey a Venom F5 jelzésű csodáról már most azt állítja, hogy tudja a 300 mérföldet óránként, azaz a 482 km/h-t, bár ezt hivatalosan lemérni még nem sikerült, csak számításokra és szimulációkra alapozzák a kijelentést. Ám a cégalapító, John Hennessey egyértelművé tette, hogy a jövőre kezdődő tesztelések során megkísérlik a sebességi világrekord megdöntését is.

Az idén az F5 motorját külön is megmutatták: a 7,6 literes, nyomórudas vezéslésű, ikerturbós V8-as a Hennessey szerint kerek 1600 lóerős, de egyes pletykák szerint próbapadon már elérték vele a 2000 lóerőt is. Ráadásul elvileg már az 1600 lóerő is elég lehet, hogy megfussák az 500 km/h-t, amivel John Hennessey állítása szerint meg is próbálkoznak majd.

„Szeretnénk elérni az 500 km/h-t. Az csupán 311 mérföld óránként (azaz nincs messze a 300-tól, ami az eredeti cél), azaz nem elérhetetlen” - mondta a cégalapító.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.