2018.09.29. 13:51

A BMW első nagyobb szériában gyártott elektromos autója ciklusa 2/3-adánál tart, így újabb frissítést hajtanak végre rajta.

bmw-i3 100672638 l

A facelift csupán a műszaki tartalomra tér ki, de ott egészen jelentős változtatásokat hajtottak végre a mérnökök. Az i3-as kapacitását 33-ról 42,2 kWh-ra növelik, így a várható hatótáv is módosul, a kis BMW teljesen elektromos változata akár már 246 kilométert is elmehet majd egy töltéssel.

Az autó súlya várhatóan nem növekszik köszönhetően annak, hogy a hatótávot változatlan számú akkumulátor cellával sikerült elérni. A teljesítmény is marad a régi, vagyis 170 lóerő az i3-nál és 184 az i3s sportosabb változat esetében.

Az i3-as megjelenése nem változik, de azért bővül a színválaszték egy új, szürke árnyalattal. Újdonság lesz még a továbbfejlesztett full LED fényszóró, az indukciós töltés és a Wi-Fi hotspot is az extralistán. További információkat a napokon belül nyitó Párizsi Autószalonon tudhatunk majd meg.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.