A hónap végére itt a következő slágergyanús VW

2018.10.05. 09:31

A T-Cross a Seat Arona Volkswagen jelvényes megfelelője lesz, vagy ha úgy tetszik, egy SUV-arányú, emelt Polo valamivel fiúsabb formatervvel. Valószínű, hogy a Volkswagen eredetileg Párizsban leplezte volna le a típust, de végül úgy döntöttek, néhány márka távol marad az idei autószalontól, köztük a VW, ezért csúszhatott október 25-ére a világpremier.

Olyan szempontból talán szerencsésebb is ez a megoldás, legalábbis a gyáriak számára, hogy október 25-én aligha kell majd osztozni a figyelmen, míg a Párizsi Autószalonon a T-Cross csak egy lett volna az újdonságok sorában, olyan modellek mellett, mint a 3-as BMW vagy a B osztályú Mercedes. A típustról egyébként már tudunk néhány fontosabb adatot is, például a méretek egy részét – a hossza 4,199 méter, a tengelytávja 2,651 méter, a magassága 1,568 méter lesz, a csomagtér mérete pedig 373 és 420 liter között változhat, alighanem a hátsó üléssor pozíciójától függően.

Műszaki értelemben sem okozhat meglepetést, az alapja megegyezik a Seat Aronáéval, valószínűleg ugyanaz lesz a motorválasztéka is. A T-Cross azért igazán érdekes a VW számára, amiért az egy számmal nagyobb T-Roc is: az utóbbi években egyenletes növekedést produkált a kisebb szabadidő-autók szegmense, miközben hagyományos személyautóból ugyanannyit, vagy kevesebbet adnak el, mint korábban. Azaz várhatóan a T-Cross is növeli majd a márka össz-eladásait. Ráadásul az efféle városi terepmodelleken magasabb a haszon, mint a személyautókon, azaz akár azon az áron is megéri ilyen típust bemutatni, hogy a megjelenése a Polo eladásainak rovására mehet.