Már a Dacia Dusterbe is jut egy kis Mercedes

2018.10.05. 11:06

A Mercedes és a Renault közösen fejlesztett turbós benzinmotorja néhány hónapon belül kiszorítja a korábbi turbómotorokat a teljes Renault, Nissan és Dacia palettán. Ám azt azért igyekeztek elkerülni, hogy teljesen ugyanazt a motort kapjuk mondjuk egy Nissan Qashqaihoz, egy A osztályú Mercedeshez és egy Dacia Dusterhez.

All-new Duster  Ext©JBLemal  001

Alighanem ezért kap a Dacia tíz lóerővel gyengébb változatokat az új motorból, mint a többi márka. A Dusterbe legalábbis egy 130 lóerős és 240 Nm csúcsnyomatékú, illetve egy 150 lovas és 250 Nm maximális nyomatékú változat érkezik, de ezek is erősebbek, mint bármely utcai Dacia bármely motorja volt eddig. Első körben a Daciánál 1.3 Tce-nek nevezett négyhengeres csak fronthajtással lesz kombinálható, az összkerék-hajtású kivitel csak a jövő év közepére várható.

A Duster az új motorokon kívül most korszerűbb fedélzeti számítógépet kap, más frissítések azonban nem lesznek – jó indok sem lenne rá, hisz a Dacia terepjáró amúgy egész friss modell, tavaly ilyenkor tartották a világpremierjét.