Megszűnik a BMW benzines villanyautója

2018.10.08. 11:55

Bár rengeteg hatótávnövelővel felszerelt prototípust ismerünk, a BMW volt az egyetlen, amely ilyet kínált. Ám már nem lesz ez így sokáig, ennek a változatnak a forgalmazását Európában leállítják.

A BMW hivatalosan azzal magyarázza a döntését, hogy az i3 új, nagyobb akkumulátorával és a gyorstöltő-hálózat terjedésével eléggé megnövekszik a tisztán elektromos hatótáv ahhoz, hogy a benzines hatótávnövelős változatot kevesebben keressék. „Úgy gondoljuk, a kereslet is a tisztán elektromos modell felé fordul majd.” - fogalmaz a BMW sajtóközleménye. Ugyanakkor úgy tudjuk, Észak-Amerikában és Japánban tovább forgalmazzák a kéthengeres, 650 köbcentis kéthengeressel felszerelt kivitelt.

A gyári magyarázat mindennek fényében nem feltétlenül áll meg, hiszen az európai forgalmazás beszüntetésével eszerint nem nyer semmit a BMW. Az időzítés egyes szakértők szerint arra utalhat, hogy a REx besorolása romlana az új Euro6d Temp normával bevezetett WLTP mérési ciklus szerint, ezért ahelyett, hogy költöttek volna a továbbfejlesztésére, inkább eltüntetik az európai palettáról.