Nyolc új Opelt ígérnek 2020-ig

2018.10.10. 11:37

Hatalmas munka kellős közepén van az Opel: a teljes kínálatot le kell cserélni, amilyen gyorsan csak lehet, hiszen a régebbi modellekben levő technika használatáért fizetni kell a General Motorsnak, ami elviszi a hasznot. Ennek a folyamatnak a részeként nyolc új, vagy frissített autó érkezik a következő két évben, természetesen mind Peugeot-Citroën alapokon.

Arról már korábban beszéltek, hogy jövőre érkezik a Corsa utódja, de ez csak az első az újdonságok sorában. Még 2019-ben biztosan megérkezik még egy új modell, a Vivaro utódja. Ez eddig a Renault Trafic-kal volt azonos a jelvényét leszámítva, most viszont várhatóan ugyanígy egy átcímkézett modell érkezik, a Citroën Jumpy-Peugeot Expert-Toyota Proace trió negyedik testvére. Valószínűleg ez is pont annyira tér majd el az ikreitől, mint a korábban bemutatott Opel Combo, magyarul a hűtőmaszktól és a márkajelzéstől eltekintve egyáltalán nem.

Amiről eddig nem hallhattunk, pedig nagyon lényeges lehet az Opel közeljövőjére nézve, az a jelenlegi Mokka X utódja. Ez valószínűleg a Crossland X-nél egy számmal kisebb, emelt hasmagasságú modell lesz, valamivel talán kisebb is az aktuális generációnál. Az eladások növelése szempontjából ez legalább annyira lényeges modell lesz, mint a Corsa, ha folytatódik a jelenlegi tendencia, és tovább nőnek a szabadidő-autók eladásai. A jelenlegi Mokka X is töretlenül népszerű – tavaly majdnem 170 ezer példány fogyott – annak ellenére, hogy a Crossland X házon belüli konkurenciát jelent. Ami az autó jellegét illeti, várhatóan a GT X Experimental tanulmány stílusát követik majd.

Minden poént persze nem lőnek le előre, de legalább négy, legalább részben elektromos hajtású modell érkezik 2020-ig. A Corsából például tisztán elektromos változatot fejlesztenek, míg a Grandland X-ből konnektoros hibrid érkezik. Ez utóbbi valószínűleg ugyanazt a benzin-elektromos hajtásrendszert kapja majd, amelyet a Citroën C5 Aircross-ban és a Peugeot 3008-asban már megmutattak.