Jól néz ki a Škoda kupéforma terepjárója

2018.10.17. 17:26

Mondhatni, folytatódik a Škoda SUV-ömlése: a Kodiaq és a Karoq után az idén bemutatták a kifejezetten olcsó Kamiq típusjelzésű modellt Kínában, most pedig a kupétetős Kodiaq GT-vel folytatódik a bemutatók sora.

Az új modell méretre a kisebb Karoq-hoz áll közel, de az orrkialakítása inkább a Kodiaq-éra emlékeztet. Egy csomó részlet egyértelműen e két rokonról lehet ismerős: a sárvédőívek kialakítása, a lámpák formája egyértelműen közös sablon szerint készült. Egyedül a tető íve új: a középső tetőoszloptól hátrafelé elég erősen lejt, így valószínűleg nem lehet túl tágas a fejtér, cserébe az összkép valamivel sportosabb, mint a többi terep-Škodáé.

A műszaki tartalom természetesen szabványos: itt is az MQB platform az alap, a motorválaszték pedig kétféle kétliteres, turbós benzinmotorból áll majd. A fronthajtású modellváltozatokba a 186 lóerős motort építik, az összkerék-hajtású kivitelekbe viszont a 220 lóerős kerül.

Arra egyelőre nem adtak magyarázatot, hogy a Kodiaq GT Európában miért nem lesz elérhető, a BMW példája kiválóan mutatja, hogy az efféle öszvér-megoldásokra milyen fogékony manapság a közönség.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.