Mazda: új korszak indul, tényleg

2018.10.18. 06:47

Tavaly ősszel megmutatta a Mazda, hogy mire is készül, de még sokat próbált szakújságírók is kételkedtek benne, hogy komolyan gondolják. A Kai Concept a Mazda 3-as előfutára volt, hogy mennyire, az ezen az apró részleten lemérhető: az autó legfurcsább részlete ugyanis megmarad, szinte változtatások nélkül.

A Mazda aktuális autói évekkel ezelőtt rendesen meglepték a közönséget, de azóta volt idő megszokni a drámai, hullámzó éleket. A kérdés ilyenkor kézenfekvő: hogyan lehet ezt fokozni? És a Mazda megadta a választ is: stílust kell váltani. A Kai tanulmányon lényegében egyáltalán nincsenek élek, közben viszont figyeltek rá, hogy az arányok továbbra is kellemesek legyenek, a sziluett pedig szokatlan. És most egy rövid klip révén azt is jelezték, hogy mindez nagyrészt a szériamodellen is így lesz.

A filmecskében 2018 novembere szerepel, azaz van még néhány hét, mire kiderül, hogy pontosan mennyire is követi a széria Mazda 3-as következő generációja a tanulmányt. Nyilván lesz néhány eltérés, mondjuk a kerékméretben, a fényszórók kialakításában, ahogy szokás, a technológusok kiciánozzák a tanulmány drágán gyártható túlzásait, de az az érzésünk, hogy a koncepció nem változik érdemben.