Szoftverhiba miatt késik az Audi villanyautója

2018.10.22. 16:04

Az Audi első nagy sorozatban gyártott elektromos autója a tervezettnél egy hónappal később, februárban érkezik a szalonokba. A hiba oka valamilyen szoftveres hiba lehetett, de más akadályról is pletykálnak.

10020233
Fotó: Papp Tibor / Totalcar

A problémát orvosló szoftvermódosítást még a modell fejlesztési ciklusának végén hajtották végre az autón, ám emiatt most újabb hatósági engedélyekre vár az e-tron, így egy hónapot csúszhat az értékesítés elindítása. A pontos problémát nem árulta el a gyártó.

A szeptemberben bemutatott Audi e-tront pozitívan fogadta a közönség, néhány héttel korábban a gyártó francia képviseletét vezető ember elhintette, hogy már túl vannak a tízezredik megrendelésen. Az Automotive News szerint azonban emiatt az Audi vitás helyzetbe került az akkumulátorokat gyártó LG Chemmel. A lap szerint a koreaiak 10%-kal emelnék az akkumulátorok árát. A felek egyelőre nem kívántak nyilatkozni az ügyben, de mivel az elektromos autók árának döntő részét az akkumulátorcsomag teszi ki, egy ilyen mértékű drágulás nem tenne jót egy amúgy is 80000 eurós (~25 millió forintos) autónak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.