Ez itt Ken Block következő őrült járgánya

2018.10.25. 11:25

A képtelenül erős Mustangok és Escortok után most itt van valami még amerikaibb: a világ legdurvább Ford F-150 pickupja. És meglepő módon nem V8-as motor hajtja, hanem egy könnyebb, de félelmetes erejű hathengeres.

A porig ültetett gépnek persze a fülke formáján kívül nincs sok köze az 1977-es F-150-eshez. Itt minden tiszta versenytechnika. A V6-os motor például a Ford GT-ből származik, de itt némi turbónyomás-növelés után 914 amerikai lóerő (682 kW, 927 európai szabvány lóerő) leadására képes. A két turbófeltöltőt és a 3D nyomtatással készült egyedi szívórendszer felső részét is kilógatták az alacsonyra hagyott motorházból, így a hatalmas, 315/35 R20-as gumihengereken gördülő, összkerék-hajtású Hoonitruck még félelmetesebb jelenség. Mindezt komplikált csőváz tartja össze, az eredeti alvázra csak két vékony hossztartó emlékeztet az autó hátsó része alatt.

Azt már elárulták, hogy a Hoonitruck élőben a Las Vegas-i SEMA Show-n mutatkozik be október végén, de az, hogy milyen mutatványokra képes Ken Block kezében, csak a Gymkhana 10 videóból derül ki, amelyet december 7-én láthat először a nagyközönség.