Hamar megemelték a legolcsóbb Tesla árát

2018.10.26. 13:12

Talán azért, hogy szép kerek szám szerepeljen az újságcikkekben, a középső Tesla Model 3 árát eredetileg 45 ezer dollárban határozták meg, de most már 46 ezerért szerepel a Tesla gyári konfigurátorában.

Nem mintha jelentős lenne az emelés, az ezer dollár plusz aligha fog tömegeket elriasztani a vásárlástól, inkább mint gesztus különös. Senkit nem zavart volna, ha egy hete eleve a magasabb áron kezdik el a rendelések felvételét, így viszont azzal a rossz ízű ténnyel indul a közepes hatótávú változat pályafutása, hogy rögtön megemelték az árát. A Tesla szóvivője szerint, aki az elmúlt egy hétben rendelt a 416 km-es hatótávú kivitelből, az még az alacsonyabb áron kaphatja meg az autót.

Európába egyelőre nem szállít a Tesla, így a változás minket nem igazán érint. A Model 3-ast itt hivatalosan csak jövő tavasztól kezdik kínálni, valószínűleg jelentősen drágábban, mint Észak-Amerikában, a szürkeimportban behozott példányok ára pedig még mindig bőven 60 ezer euró felett van.

Ha minden igaz, az alapkivitelű, Amerikában 35 ezer dollárért kapható változat gyártását legkorábban 4-6 hónap múlva indítják be.