Véletlenül egy kertre dobtak egy Humvee-t

2018.10.28. 10:57

Rosszul sült el egy katonai gyakorlat Észak-Karolinában: a Fort Bagg katonai központ helyett tizenegy kilométerrel odébb, egy lakóövezetre dobtak egy Humvee-t

A Humvee egyik ernyője a kertben
A Humvee egyik ernyője a kertben

Átlagos gyakorlatnak indult szerdán egy C-17-es teherszállító útja Észak-Karolina fölött. Az államban működő Fort Baggben rendszeresek a gyakorlatok, az olyanok is, ahol Humvee-kat juttatnak célba a levegőből, C-17-esek gyomrából. Ezt a hipnotikus videót például ott vették fel két éve.    

A szerdai baki a katonai támaszpont szóvivője szerint azért történt, mert a járművet a tervezettnél korábban dobták le, de hogy annak mi volt az oka, majd a vizsgálatból kiderül. A félresikerült gyakorlat szerencsére csak néhány fában tett kárt, bár egy elszórtan lakott környékre, egész konkrétan egy hátsó kert szélére zuhant a felszereltségtől függően 2,5-3,5 tonnás Humvee. (A kiadott videókon és képeken sajnos csak az ernyőket látni, a jármű ott volt valahol a fák tövében.)

Ha a Humvee megúszta, ez a karolinai eset csak egy kis baki a két éve, egy hasonló gyakorlaton történtek után. Akkor Hohenfels-nél három katonai Hummer semmisült meg, miután nem nyílt ki az ernyőjük.