A Honda megcsinálta a világ legnagyobb kvadját

2018.10.31. 06:47

A Las Vegas-i SEMA Show-ra számos gyártó készül látványos tanulmányokkal, de a többség nem szakad el a hagyományos tuningfogásoktól, hisz a SEMA lényegében a világ legnagyobb tuning-kiállítása. A Hondánál viszont most valami egész mást találtak ki: beöltöztettek egy pickupot kvadnak.

Az alapot a Honda Ridgeline jelenti, a japánok szokatlan felépítésű pickupja, amelynek épp az önhordó karosszéria és az ennek köszönhetően tágas belső tér szerzett híveket. Ezt alakították át teljesen, abban a stílusban, amely a Pioneer 1000 óriás-kvadra emlékeztet. A tetőt masszív csőkeret helyettesíti, az ajtókat pedig jelképes műanyag burkolatú nyitható korlátokra cserélték. Szélvédő, ablakok nincsenek, a kiesés ellen is csak hálók védenek oldalt. A végeredmény még akkor is zseniálisan néz ki, ha az átalakítások sokat rontottak a használati értékén. Valószínűleg terepjárónak egyébként jobb, mint az eredeti Ridgeline, hiszen a karosszéria-lemezek híján sokkal könnyebb lehet annál, viszont az időjárás viszontagságaitól nem véd, egy kicsit sem.

Azt egyelőre nem tudni, hogy vannak-e a Hondának hosszabb távú tervei a furcsa óriás-kvaddal, de az az érzésünk, arra kiváló lesz, hogy a SEMA Show forgatagában a Honda standhoz vonzza a bámészkodókat.