A Ford megadja, amit a vásárló kér

2018.11.01. 06:25

Nem arról van szó, hogy mindenki kap Fortd GT-t, aki meg akarna fizetni egyet, de aki kap, az mostantól kérheti könnyebb kivitelben, több pucér szénszállal. A gyáriak szerint azért, mert ők bizony hallgatnak a vásárlóra.

Tulajdonképp arról van szó, hogy a mérnökök itt-ott találtak néhány megspórolható kilót, és úgy döntöttek, nem szép csendben spórolják meg ezeket. Összesen 40 fontról van szó, ami úgy 18 kilogrammnak felel meg, ennyivel könnyebb a Carbon Series az alapkivitelnél. Ám hogy ne röhögje ki őket a világ, sokkal több helyen hagyták kivillanni a puszta szénszálas műanyag mintázatát – ez lett a változat névadója.

Természetesen ez kézzel terített karbon, elegáns és rendezett, igazán jól áll a GT-nek, hogy több helyen is felbukkan rajta. Ezen felül új még a polikarbonát motortér-ablak és a titán kipufogórendszer, ugyanakkor ebből a változatból kimarad a pohártartó és a vezető-oldali tárolórekesz, viszont megmarad a légkondicionáló és a fedélzeti hifi, amelyeket sokan hiányoltak a pályaversenyzésre szánt Competition változatból.

Lance Mosley, a Ford Performance marketing-szakembere világított rá, hogy ez milyen nagyszerű bizonyítéka a Ford figyelmességének. „Rájöttünk, hogy a Competition ugyan kielégíti a versenyzés megszállottjait, de náluk jóval többen vannak, akik a versenyautósabb megjelenés ellenére ragaszkodnának a kényelmi berendezésekhez. Kifejesztettük hát a Carbon Edition-t, hogy kielégítsük az ő igényeiket is.” - érzékeltette a megvilágosodás folyamatát. Csak remélni lehet, hogy a Ka, Focus és Mondeo vásárlók kívánságait is ugyanilyen hatékonyan puhatolják ki.

A Fordnál arra számítanak, hogy kb. minden hetedik Ford GT ilyen Carbon Edition lesz, bár ez végső soron a vevőktől függ, akik már leelőlegezhették az autót, de még nem kerültek sorra, vagy akiknek abból a 350 újabb autóból sikerül szereznie, amiért november 8-ától lehet majd jelentkezni a gyártónál.