Már tavasszal jöhet az újabb Tesla

2018.11.01. 13:09

Most, hogy pár kínkeserves hónap árán stabilizálódni látszik a Teslánál a tömeggyártás, máris kezd konkretizálódni, mikor bővül tovább a kínálat. A régóta emlegetett Model Y-ről mondják, hogy márciusban bemutatkozhat.

tesla-model-y-teaser

Az InsiderEV úgy tudja, az utolsó pénzügyi negyedév értékelésén mondott konkrétumokat Elon Musk az Y érkezéséről. Ez volt ugye az a negyedév, ami végre nyereséget mutatott, aminek ünneplése után napokkal bejelentette az FBI, hogy nyomoz, rendben voltak-e a közölt adatok a cégnél. A lényeg viszont, hogy rendeződni látszik a vállalat körüli káosz, az akkumulátorgyáruk is termel, a gyártósoraik is egyre jobbak – ideje tovább bővülni. 

A Model Y-ről egyelőre annyit tudni, hogy a nagy SUV-jük, az X alá tennék be mint kis crossover, ami a Model 3-mal osztozna az alapjain. Ráadásul iparági pletykák szerint gyanúsan olcsón indulna az ára, 45 ezer dollár körül (12,5 millió forint). Az InsiderEV azt írja, akár már márciusban kijöhetnek vele, azaz ha a cég tenni szeretne egy gesztust az európai piac felé, akár tarthatnák a világpremierjét a Genfi Autószalonon is.