Százával égtek Maseratik egy kikötőtűzben

2018.11.01. 17:32

Nagyjából háromezer autó, köztük több száz exportra váró Maserati égett le kedden egy savonai kikötőben. A megáradó tenger sós vize tett be néhány akkumulátornak, abból lett a baj.

1069377400

Még hétfő este történt, hogy a Ligur-tenger vize elöntötte az észak-olasz Savona kikötőjének két nagy parkolóját. A parkolók exportra szánt új autókkal voltak tele, száz számra álltak például a Közel-Keletre készülő Maseratik, de a kiadott videók alapján volt ott még sok más, köztük Renault Kadjarok és Capturök, Fiat 500L-ek. Már maga a vihar alaposan összekócolta a parkolót, óriási lett volna a kár tűz nélkül is, de az áradással kihozott sós víz aztán az éjjeli órákban zárlatot okozott néhány akkumulátorban és elterjedt a tűz.    

Hogy milyen Maseratik vesztek oda, egyelőre nem tudni. Az óriási, több száz darabos maseratis veszteségről ugyan egybehangzóan ír az olasz média, de a kiadott videókon, képeken még nem látni a kiégett Maseratikat. Könnyen lehet, hogy a parkoló azon részével, ahol azok állnak, még nem végeztek a tűzoltók.