Vietnámban is lesz F1-futam

2018.11.01. 20:55

Az amerikai tulajdonba került Formula-1 Délkelet-Ázsiába is elviszi a sorozatot, annak versenynaptárában 2020-tól a vietnámi főváros, Hanoi is szerepel majd.

vetteljap11

A városi önkormányzat csütörtökön tényként közölte, hogy sikerült megállapodnia a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) a futamok megrendezéséről, utóbbi azonban egyelőre nem erősítette meg mindezt.

Vietnámban már hónapokkal ezelőtt nyilvánosságra hozták a versenyrendezés tervét. Augusztusban egy vezető kormányzati tisztviselő, Maj Tien Tung úgy fogalmazott, a várható hatalmas reklámbevételek fedezik majd a költségeket. Ennek némileg ellentmond, hogy az először 1999-ben megrendezett Malajziai Nagydíjra idén már nem került sor, éppen azért, mert nem volt nyereséges, másrészt Vietnámban az autósportoknak egyáltalán nincs hagyományuk. (Nem mellesleg mi is őrült pénzeket fizetünk azért, hogy a Hungaroringre eljöjjön az F1-mezőny, de nem látszik, mindez hol térül meg.)

A Forma-1 versenyigazgatója, Charlie Whiting néhány héttel ezelőtt ellátogatott a helyszínre, és megállapította, hogy a pálya 2020-ra minden bizonnyal készen áll majd. A sorozat kereskedelmi jogainak tulajdonosa, a Liberty Media azt tervezi, hogy a futamok számát az idei és a jövő évi 21-től később 25-re növeli.

Hogy milyen hely mostanában Vietnám, azon belül is Hanoi, arról volt egy szép nagyképes képriportunk, itt találod: