Betonfal telibe? Nem probléma!

2018.11.03. 11:58

A Volvo teljesítmény-központú almárkájának első modellje a Polestar 1  március óta rendelhető, de az első példányokat csak valamikor a jövő év elején vehetik át a tulajdonosaik. Addig is egy gyári törésteszt videóval csigázzák a kedélyeket.

Screenshot 2018-11-03 11.50.34.png

A Volvóhoz hasonlóan a Polestar is komoly hangsúlyt fektet a biztonságra, legalábbis a videóval ezt hangsúlyozzák. A szépen fotózott előkészületek után 56 km/órás sebességgel nekivezetik a betonfalnak az elegáns kupét, de az különösebben nem rendül meg a becsapódástól. A lassított felvételek alapján az acél és karbon kasztniból sértetlenül ki lehet szállni egy hasonló baleset után. Az oldalsó slow motion kamera képén jól látszik, hogy az első tengely is alig mozdult el, az utastér pedig teljesen megőrizte eredeti alakját.

 A Polestar 1 úgy tűnik átmentette az anyamárka egyik legfőbb erényét, a kimagasló biztonságot. Ehhez jön még a 150 kilométeres elektromos hatótávval kiegészített 600 lóerős hibrid hajtás és a csodás forma. Így máris érthetővé válik a 40 millió forint környéki vételár is.