Betiltották a betiltott reklámokon viccelődő reklámot

2018.11.04. 10:12

A legtöbb országban valamilyen formában szabályozzák a reklámok tartalmát, az Ausztráloknál például nem szeretik azokat a videókat, amelyek felelőtlen autóhasználatra sarkallhatják a könnyen befolyásolható fogyasztókat. Ahogy korábban az angol reklámokat felügyelő ASA már betiltotta egy VW Polo és egy BMW reklámvideót is.

Screenshot 2018-11-03 18.46.34.png

Ebből a betiltási hullámból próbált viccet csinálni a Volkswagen, egy ironikusan túlzó Amarok videóval. Van itt minden, ami egy túltolt reklámban elfér. Illetve pont, hogy nincs. Ugyanis minden megkérdőjelezhető részt kivágtak, vagy egy kissé eszelősnek tűnő rendező maketteken bemutatott ámokfutásával pótoltak.

A lovakon átugrató, kőgörgetegben száguldozó, szűkös szorosban kamionokat előző Amarokról készült videó a maga nemében egészen szórakoztató, de a betiltást ilyen formában sem tudták elkerülni. Akárhogy is igyekeztek elviccelni a jeleneteket, az ausztrál média hatóság így sem engedte adásba, bár lehet ezzel még jobban ráirányították a figyelmet, hiszen interneten ugyan úgy megnézhető.