Világújdonság az Audikon

2018.11.05. 17:37

Az Audi ezúttal egyértelműen elsőként mutat be egy megoldást: a részlegesen matt fényezést, amelyhez hasonlót más gyártók egyelőre nem alkalmaznak.

Az utóbbi években többször is előfordult, hogy már gyártókkal szinte egyszerre mutatott valami újat az Audi. Így volt a lézer-fényszórókkal, és nemrég a tükröt helyettesítő kamerákkal is. Ám ezúttal mutattak valamit, amit más autógyártó nem kínál: egyfajta felületkezelést, amellyel egyetlen felületen lehetnek fényes és matt részek is.

A részlegesen matt fényezést a homokszórásra emlékeztető megoldással állítják elő: üvegszemcsékkel szórják meg a felületet egy sablonon keresztül, így a kívánt helyeken durvább felületi minőséget hozva létre. Az így mattított felület elüt a környező festéstől, azaz alkalmas viszonylag tartós mintázatok, feliratok elhelyezésére. Első körben két típuson bukkan fel: az R8 egy korlátozott példányszámú változatán az Audi Sport feliratot helyezték el így, míg a Q2 egy különkiadásán a C oszlop mintázatát alakították ki így.

Később valószínűleg szélesebb körben alkalmazzák majd ezt a felületkezelést, bár nem valószínű, hogy a megoldás az Audi kiváltsága maradhat.