Már a Fiatnak is van BMW X6-osa

2018.11.07. 14:23

A Fiattól még csak hasonlót sem nagyon láttunk mostanság, de Brazíliában más a márka arculata. Ott kínálják a nagyméretű, saját tervezésű Toro pickupot, és úgy tűnik, ennek az alapjaira épülhet a Fastback.

Van is hasonlóság a két autó orrkiképzésében, de sok más közös pont nem látszik. Ez tényleg inkább a Fiat X6 másolata egyszerűbb műszaki megoldásokkal, mint bármi más, arányaiban és karakterében is egyértelműen látszik a hasonlóság, de a kettéosztott hűtőrácsot nyilvánvalóan nem tehették rá, hát olyat kapott, mint a Fiat brazil csúcsmodellje.

A Torót Európának még csak a közelébe sem hozták – hogy pontosan miért, azt csak találgatni lehet, helyette ugyanis a Mitsubishi L200 átnevezett változatát, a Fullbacket kínálják – de kifejezetten érdekes lenne, ha a Fastback szériaváltozatát nem csak Latin-Amerikában kínálnák. Az az érzésünk, egy megfizethető X6 fazonú autó megtalálná a maga rajongóit Európában, sőt, talán még Észak-Amerikában és Kínában is. A döntés meghozatalára azonban még van idő, hisz a Fastback 2020 előtt Brazíliában sem kerülhet gyártásba.

Ha a Toro alapjait kapja a Fastback, akkor nagy műszaki csodára nem kell számítani: a pickup a Small Wide LWB nevű padlólemezre épül, amely egyebek közt az 500L, a Dobló és a Tipo alapjául is szolgál.