Jön az első Mitsubsihi Renault-alapokon

2018.11.08. 15:08

A Renault kénytelen jelentős összeget költeni európai haszonjármű-gyártására. Ennek kapcsán több újdonságról is szó esett: a Nissan és a Mitsubishi európai választékában is felbukkanhat egy-egy francia tervezésű modell.

mitsu-trafic

A legfontosabb újdonság, hogy a Renault Trafic alapjain hamarosan megkezdődik egy Mitsubishi gyártása a francia Sandouville-ben. Ez lesz az első típus, amely a Mitsubishi és a Renault-Nissan szövetségéből származik. A Renault eddig az Opellel közösen gyártotta két legnagyobb haszonjárművét, a Traficot és a Mastert, de ez a kapcsolat hamarosan megszűnik, hiszen az Opel a továbbiakban anyacégével, a Peugeot csoporttal közösen készít furgonokat. Valószínűleg ez az oka, hogy a Mitsubishi számára is készül egy Trafic változat: alighanem ettől remélik, hogy fenntarthatják a korábbi gyártási szintet, annak ellenére, hogy az Opel hálózata már nem vesz részt az értékesítésben.

Szintén most hallani először a Nissan NV250-esről, amelyet Maubeuge-ben gyártanak majd, a Renault Kangoo alapjain. Az új Kangoo és az NV250 jövőre érkezik, a gyártásuk előkészítése azonban már megkezdődött: 450 millió eurót költ a Renault az üzem korszerűsítésére és bővítésére. Az NV250 valószínűleg az NV200-at váltja a Nissan kínálatában, azt azonban még nem tudni, hogy mennyire különbözik majd a Renault-féle modelltől.