Még egy durva platóst mutatott a Ford

2018.11.08. 06:32

A Ford São Paulóban mutatta be a Rangerből kialakított legújabb tanulmányautóját. A Storm kivitel tervezői egyértelműen a látványra mentek, nem is eredménytelenül.

A legfontosabb eszközük egyértelműen a fényezetlen műanyag burkolat gátlástalan használata volt: nem csak a sárvédőívek lettek vaskosabbak, de az autó teljes alsó pereme, sőt, a hűtőrács környezete is mattfeketébe öltözött, sőt, a platón és annak fedelén is ez a szín uralkodik. Emellett kifejezetten látványos új tetősíneket kapott az autó, amelyek a tető mögött még két nagy fülben folytatódnak. Az összképet a jobboldali A oszlopon elhelyezett snorkel-szerű idom és bütykös terepgumik teszik teljessé.

Még az óriási Ford feliratok helyett is Storm olvasható az autón, amely egyértelműen színpadiasabb még a Ranger Raptornál is. Ehhez képest hiába volna logikus, műszaki szempontból ez is csak egy közönséges Ranger. Az orrában a Ford öthengeres, 3,2 literes, 197 lóerős dízelmotorját hordja, ami ugyan nem gyenge, de nem is kivételes – ennél a Raptor kétliterese is többet tud 13 lóerővel.

Egyelőre nem tudni, hogy terveznek-e gyártást, de egyáltalán nem lehetetlen, hogy a Ford megpróbálkozna egy ilyen változattal – végül is az ilyen utólag felhelyezhető műanyag elemek elég olcsón gyárthatók.