Újra felvillantják az új Mazda 3-ast

2018.11.08. 17:19

Nincs sok hátra a Mazda első új, élek nélküli stílusát hordozó modell bemutatójáig. November utolsó napjaiban, Los Angelesben tartják a világpremiert, de előtte még mutattak egy újabb előzetest. Ennek a leglényegesebb újdonsága, hogy már a szedán is látható rajta.

mazda3tsr218

A négyajtós ugyan a kevésbé lényeges változat Európában és Japánban, viszont a többi nagy piacon, így Kínában, az Egyesült Államokban, a Közel-Keleten, Indiában és Oroszországban ez számíthat nagyobb érdeklődésre, mivel ezeken a piacokon a személyautó-vásárlók többsége még mindig lépcsős hátú modellt vesz. Érdekes, hogy a szedán formája a stílusváltással mintha közelebb kerülne a jelenlegit megelőző generációkhoz: visszatér a kupola-tető, amely konzervatívabb karaktert ad az autónak – legalábbis ez az érzésünk a kép láttán.

Egy csomó részletet persze még nem láthattunk, így nehéz megítélni, hogy milyen lesz a 3-as végleges karaktere. Csak annyi biztos, hogy ezzel a modellel újabb stílusváltási hullám indul a Mazdánál, amely várhatóan az egész típusválasztékra kiterjed majd a következő néhány év során.