Brit ellenfelet kap a Porsche Cayenne

2018.11.14. 10:46

A Ferrari SUV-ja még nem jött meg, de a legtöbb sportkocsimárka ma már kínál emelt hasmagasságú, négy oldalajtós modellt, miután a Porsche megmutatta, hogy ezzel lehet a jól csengő névből a legtöbb pénzt kisajtolni. Hamarosan az Aston Martin is csatlakozik a klubhoz, most azt is megmutatták, mivel.

Az egyelőre DBX-nek nevezett modell pontosan olyan, amilyennek a Porsche Cayenne, a Maserati Levante és a Lamborghini Urus angol vetélytársát képzelnénk. Nagy, áramvonalas, magán viseli a jellegzetes Aston Martin hűtőrácsot, de nem látszik igazán kemény terepjárónak. Inkább nagy és nagyon gyors túrakocsi, amelybe befér a család, és földúton vagy havon sem akad el az első méter után.

A részletek egyelőre nem láthatók, a cikkcakkmintás álcafólia ilyen szempontból hibátlanul betölti a funkcióját, ahogy az autó műszaki megoldásairól is keveset tudunk. Annyit azért elárultak, hogy itt is ugyanazt a két duplaturbós AMG Mercedes motort alkalmazzák majd, mint a DB11-ben: a DBX elérhető lesz a 4 literes, Kína-kompatibilis V8-assal és az 5,2 literes V12-essel is, sőt, állítólag készül egy hibrid kivitel is, szintén Mercedes műszaki megoldások felhasználásával.

Az autó bemutatására 2019-ben kerülhet sor, a többi részletre is akkor derülhet fény. Addigra nyilván az is eldől, hogy marad-e a DBX név, vagy, ahogy a pletykákból hallani, másik nevet kap a szériamodell.