Hamarosan érkezik a második Range Rover Evoque

2018.11.14. 14:28

A Land Rover ugyanazt a poént süti el másodszor: 2015-ben az Evoque nyitott változatának érkezését jelezték életnagyságú drótváz-modellek London utcáin, és most a második generációs Evoque-ra is így készítik fel a népeket.

Ami azonnal lejön a színes drótkereteket nézve, az az, hogy az Evoque stílusán nem változtatnak érdemben. A Range Rover márka amúgy sem épp arról híres, hogy sokat variálna a formaterven: lényegében ma is az 1970 óta ismert formákat variálják egyre tovább, mindig az aktuális divatnak megfelelően.

Így a vastag tető és motorház itt is meghatározó szerephez jut a forma karakterének kialakításában, bár a drótvázmodell is jelzi, hogy az eddiginél is magasabbra húzott kartervédő-utánzatra és vízszintesen osztott légbeömlőkre számíthatunk.

Valószínű, hogy műszaki téren sokkal mélyrehatóbbak lesznek a változások, mint a forma alapján sejtenénk. Itt már teljes egészében az Ingenium motorcsaládot alkalmazzák majd, sőt, a már ismert kétliteres négyhengereseken kívül itt jelenhet meg először az 1,5 literes háromhengeres változat. A kisebb Jaguar és Land Rover modelleknél már bevált D8 padlólemez várhatóan marad, de a típus eddigi hátrányos tulajdonságait valószínűleg igyekeznek kiküszöbölni, azaz nagyobb hátsó térkínálatot kialakítani.

Az Evoque második generációjának bemutatóját november 22-én tartják, legkésőbb akkor kiderül minden, amit a típusról tudni érdemes.