Jiaji: elegáns egyterű Volvo alapon

2018.11.14. 06:08

A Geely mifelénk leginkább a Volvo és a Lotus tulajdonosaként, illetve a Mercedes legnagyobb részvényeseként ismert, Kínában azonban autómárkaként is működik, és az utóbbi években egész korszerű kínálatot hoztak össze. Ez bővül most újabb modellel.

A Jiaji típus klasszikus egyterű, bár abból a sportosabb fajta: a 4,7 méteres jármű tetővonala viszonylag alacsonyan fut, a kerekei pedig jó nagyok, ami nem feltétlenül célszerű, viszont jól néz ki. Az egész autón látszik, hogy a Geelynek egy ideje már telik jó szemű formatervezőkre, akik igyekeztek tisztességesen elvégezni a munkájukat.

Az autóról egyelőre nem árultak el túl sokat, csak annyit tudunk, hogy a tengelytávja 2,8 méter, a szélessége 1,9, a magassága 1,66 méter. Ám az a tény már önmagában sokat sejttető, hogy az orrába a Volvo szabvány motorcsaládjának 1,5 literes háromhengeres tagja kerül. Több mint valószínű, hogy itt a Göteborgban, a Volvo mérnökei által kifejlesztett, de már a Geely tulajdonában álló CMA padlólemezt alkalmazzák.

Az új típus bemutatóját a hét második felében, a Kvangcsúi Autószalonon tartják.