A baltaarcú Mitsubishi újra támad

2018.11.24. 08:07

Itt, Európában lassan el is felejtjük, hogy milyen egy tisztességes, célszerű egyterű, Ázsiában, különösen Japánban viszont még ma is virágzik a műfaj. Olyannyira, hogy a Mitsubishi is felújította saját családi kisbuszát, amelyet a szigetországban Delica D:5 néven lehet kapni.

Fazonra tulajdonképpen nem nagyon tér el a 2006-os elődjétől, csak az orra lett sokkal barokkosabb a sok krómozott ráccsal és LED-fényszóróval, amelyek első pillantásra szinte megkülönböztethetetlenek egymástól. A tavaly bemutatott tanulmányhoz képest viszont egészen visszafogott lett, ami legalább a meglevő vásárlók megtartásában segíthet.

A műszaki tartalmat persze aktualizálták: a hajtást egy korszerű, 2,2 literes, 145 lóerős turbódízel motorra bízták, bár kapható lesz a típus egyszerű, egy vezérműtengelyes, 150 lóerős, kétliteres benzinmotorral is. Természetesen minden változat összkerék-hajtással készül – Japánban ez valamiért igen népszerű minden létező méretkategóriában – ahogy az automata váltó is, amiből az új Delicába már nyolcfokozatú kerül.

Japánon kívül valószínűleg csak néhány közeli piacon bukkanhat fel a típus, az elődje legalábbis Indonéziában és Taiwanon volt még kapható. Európának viszont aligha hozzák a közelébe.